Erik Jan Elsenaar
Customer Experience (CX) specialist
Hi, ik ben Erik Jan

Erik Jan Elsenaar | Customer Experience (CX) specialist

Reisliefhebber Erik Jan daagt zijn opdrachtgevers uit om anders naar hun klanten te kijken. Om ze door en door te begrijpen en te betrekken bij hun digitalisering. Hij begeleidt en helpt bedrijven in klantgericht innoveren. "Veel organisaties nemen technologie als het vertrekpunt voor verandering. Niet doen! Stel de klant centraal!" Erik Jan neemt zijn opdrachtgevers mee op een customer journey. "Daaruit volgt een visie op hoe digitalisering en technologie kunnen helpen om beter en meer onderscheidend te zijn." Bij het bepalen van de werkelijke behoefte van de klant komt Erik Jans reiservaring in Afrika goed van pas. "Tijdens het reizen leer je relativeren en overtuigingen los te laten."

Samen Slimmer

Afrika

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde heeft Erik Jan zich in diverse commerciele functies ontwikkeld tot deskundige op het vlak van klantbeleving, Hij heeft een schat aan ervaring opgedaan bij diverse opdrachtgevers, zowel B2C als B2B. In zijn vrije tijd is hij politiek actief in IJsselstein en reist hij graag. "Tijdens het reizen ontdek je niet alleen andere culturen, je zet aannames opzij en verplaatst je in anderen." Afrika is met stip zijn favoriete reisbestemming. "Het continent is divers en de natuur overweldigend. De mensen zijn open en humoristisch. Reizen in Afrika is een groot avontuur!", zegt hij met een stralend gezicht. "Als amateurfotograaf kom ik er tijd tekort! Het is er fantastisch. Afrika is betoverend!" De adoptie van twee prachtige, in Afrika geboren zonen, heeft zijn fascinatie voor het werelddeel alleen maar versterkt. "We gaan er zeker weer naar toe!"

De klant centraal

Erik Jan heeft een achtergrond in de post- en pakketlogistiek. "Die sector kenmerkt zich door een sterk kostenbewustzijn en permanente druk op marges". Dat vereist veel aandacht voor de business case van digitalisering en innovatie. Die realiseer je wat Erik Jan betreft alleen door te vertrekken vanuit de behoeften en beleving van klanten. Hij ziet overeenkomsten met andere bedrijfstakken. "Zoals dezelfde reflex als zich problemen voordoen. Er wordt meteen een oplossing bedacht. En die is vaak gebaseerd op aannames, zonder dat goed is gekeken wat het werkelijke probleem is. Doodzonde om geld te investeren voordat je weet wat de klant wil! Mijn devies: zet de klant centraal en begin pas met digitaliseren of innoveren als je er zeker van bent dat de techniek bijdraagt aan de behoeften van de klant. Dat is veel effectiever en zorgt voor betere oplossingen. Maar toets ook of de beoogde technologie haalbaar is binnen de organisatie. Dan is de kans op een levensvatbare oplossing veel groter."

Stap voor stap

Erik Jan helpt bedrijven bij het tot stand brengen van een strategische visie om van daaruit praktische stappen te zetten. In samenwerking met de opdrachtgever worden klantenwensen geinventariseerd en oplossingen en prototypen bedacht en getoetst. Door het samen te doen kan de opdrachtgever het een volgende keer zelf. Wanneer is vastgesteld wat nodig is om klanten goed te bedienen, kan met een gerust hart worden begonnen aan de volgende reis: het selecteren en implementeren van de technologische innovatie.
Maak kennis met Erik Jan Elsenaar.
Benieuwd wat Erik Jan voor jouw project kan betekenen? Vertel ons meer en we nemen binnen 24 uur contact op voor het plannen van een kennismaking!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Form handle message

Bekijk ook deze professionals

Onze opdrachtgevers:

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815