Ferdy Schoenmakers
Finance- en ERP consultant
Hi, ik ben Ferdy

Ferdy Schoenmakers | Finance- en ERP consultant

Financial Ferdy is van vele markten thuis. Naast financiële expertise weet hij alles van automatisering, Enterprise Resource Planning (ERP) in het bijzonder. Ferdy is een pragmatische verbinder die snel schakelt. Op zoek naar een expert die jouw bedrijf voorziet van een degelijke financiële backbone en slimme automatisering? Ferdy bokst het voor elkaar!

Samen Slimmer

Efficiënt inspelen op de klantwens

Na de HEAO Bedrijfseconomie werkt Ferdy als consultant en financieel (project)manager bij diverse bedrijven. Altijd is er de link met automatisering, Exact ERP in het bijzonder. Ferdy: "Bij elke opdracht probeer ik processen te optimaliseren. Door het gebruik van ERP realiseer ik een verregaande procescontrole, bijvoorbeeld door het doen van logische checks die laten zien of data op elkaar aansluiten en of processen zijn afgehandeld. Zo krijgen bedrijven beter zicht op hun resultaten en de kwaliteit van hun data."

Het MKB past als een handschoen!

Ferdy is ERP- selectieadviseur en expert in procesmanagement. "Met ERP-software worden bedrijfsprocessen geautomatiseerd en actuele gegevens over de productie, in- verkoop, logistiek en administratie aan elkaar gekoppeld. Zo werk je efficiënter, speel je in op de klantenwens en voorkom je ruis in de data. Gevolg: minder kosten voor onderhoud en ondersteuning." Ferdy heeft geen voorkeur voor een bepaalde ERP-techniek. "Automatisering is een middel. De keuze voor een bepaalde ERP-techniek hangt af van de organisatie en de problemen die daarin spelen. Ik help bedrijven bij het vinden en implementeren van de beste optie."

Ferdy voelt zich op zijn best in platte organisaties, waarin hij direct contact heeft met de ondernemer die de besluiten neemt en zich verantwoordelijk voelt. "Bij grote organisaties met diverse afdelingen is de besluitvaardigheid vaak beperkt, terwijl het in het MKB gaat over het oplossen van een probleem, niet perse over de kosten daarvan. Het verbeteren van een proces, vanuit een totaalvisie op de organisatie vormt het uitgangspunt. Het MKB past mij dan ook als een handschoen!"

Ferdy overziet snel het gehele bedrijfsproces. "Dat is nodig om veranderingen door te kunnen voeren." Zijn expertise komt daarbij goed van pas, want financiën en automatisering raken steeds meer geïntegreerd. Wat hem nog meer aantrekt in het MKB? "Ik vind het uitdagend om aan een opdracht te beginnen, die redelijk gekaderd lijkt te zijn, maar al snel anders uitpakt. Een financieel vraagstuk kan zomaar een organisatie- of automatiseringsprobleem blijken te zijn. Ik ga daar pragmatisch mee om en schakel snel."

Op zoek naar de schat

Ferdy is getrouwd en vader van drie kinderen. In het weekend rijdt hij van hot naar her om de kinderen naar hun sportwedstrijden te brengen. "Ik vind het heel belangrijk dat ze sporten. Het is gezond om te bewegen en sport met leeftijdsgenoten leert de kinderen ook om te gaan met winnen en verliezen. Interactie met leeftijdsgenoten maakt ze weerbaar." Zelf sport Ferdy meerdere malen per week. "Kickboksen is mijn grote passie. Ik doe geen wedstrijden, maar train veel. Heerlijk! De sport is explosief, goed voor mijn conditie en maakt mijn hoofd leeg. Je vergeet de buitenwereld totaal. Heerlijk!"

Naast sporten gaat Ferdy graag op vakantie met zijn gezin. "Onze favoriete vakantiebestemming is Zuid-Frankrijk. We houden van de combinatie zee, natuur, steden bezoeken en uit eten gaan." Sinds een paar jaar doet het gezin ook aan geocaching. Met een app wordt op basis van een locatie gezocht naar een schat. "Superleuk! Je komt op verrassende plekken waar je normaal nooit zou komen."
Maak kennis met Ferdy Schoenmakers.
Benieuwd wat Ferdy voor jouw project kan betekenen? Vertel ons meer en we nemen binnen 24 uur contact op voor het plannen van een kennismaking!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Form handle message

Bekijk ook deze professionals

Onze opdrachtgevers:

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815