Ingeborg Lübbers
Strategieconsultant & teamcoach
Hi, ik ben Ingeborg

Ingeborg Lübbers | Strategieconsultant & teamcoach

"Meerdere keren per week kun je me vinden in de Kennemerduinen, waar ik graag loop en zwem in het open water." Als strategieconsultant heeft Ingeborg een methodiek ontwikkeld om bedrijven te helpen met hun groei-ambities. "Nadat we met het team de richting hebben bepaald, worden de plannen vertaald naar concrete acties die stapsgewijs kunnen worden uitgevoerd. Grote plannen klein maken is de sleutel tot succes."

Samen Slimmer

Natuurmens

Ingeborg houdt van de natuur en sporten. Ze doet aan hiking en zwemt graag. "Helemaal alleen in het open water. De stilte en rust van de omgeving. Weg van de waan van de dag. Het geeft ruimte aan reflectie, brengt je dichter bij jezelf." Volgens Ingeborg is dat essentieel voor groei. "Je moet af en toe stilstaan, afstand nemen en bedenken of datgene wat je aan het doen bent het juiste is voor jou."

Ook met haar gezin blikt Ingeborg ieder jaar terug om vervolgens plannen te maken voor het komende jaar. Een paar jaar geleden ontstond zo  de wens voor een reis met een camper door Amerika. Kort daarna vertrok het gezin voor tweeënhalve maand naar Oregon. "De weidsheid van de natuur, het gevoel van vrijheid, oesters eten met zicht op de oceaan… dat heeft zoveel energie gegeven. We hebben het er nog vaak over."

Richting, Focus en Structuur

"Zo'n reis gaat over prioriteiten stellen en keuzes durven maken. Dat is waar ik bedrijven met een groei-ambitie mee help. Door drukte en dagelijkse beslommeringen zijn mensen vaak alleen maar bezig ín hun bedrijf. De dingen van alledag worden opgelost maar er blijft weinig tijd over om bewust te werken áán het bedrijf. De lange termijnvisie verdwijnt naar de achtergrond, terwijl heldere doelen en een concrete strategie nu juist de bakens zijn voor ontwikkeling en groei."

Ingeborg heeft een methode ontwikkeld, gebaseerd op de Scaling Up methode van Verne Harnish, waarin het draait om Richting, Focus, Structuur en Verbinding. "Onder mijn begeleiding stapt het team uit de dagelijkse praktijk en bepalen we samen wat écht belangrijk is om aan te werken. Waar wil de organisatie naartoe en wat is er nodig om daar te komen? Zo komen we tot een heldere richting, een strategisch plan en de belangrijkste projecten om in de komende drie maanden aan te werken. Om het strategisch plan niet naar de achtergrond te laten verdwijnen spreken we ook een eenduidige manier van werken af, met continu inzicht in de behaalde resultaten. Daarmee kan het team direct aan de slag."

Verbinding

Wat maakt Ingeborgs’ strategiesessies uniek? "Ik breng teamleden samen, haal ze een beetje uit hun comfortzone en stel scherpe vragen. Ik ga discussies niet uit de weg en weet serieuze zaken op een lichtvoetige manier te benaderen." Belangrijk; Ingeborg zoekt de verbinding in het team. Zij let sterk op de onderlinge omgang, communicatie en besluitvoering en maakt deze bespreekbaar. "Om als bedrijf te groeien moet ook het team zelf groeien. Het geeft mij een enorme kick als een team energie krijgt en direct aan de slag wil met de concrete doelen die we op papier hebben gezet."

Ingeborg werkt voor diverse opdrachtgevers, van het MKB tot scale-ups. Zij biedt haar methodiek op verschillende manieren aan. Van een tweedaagse bijeenkomst die een bondige, concrete strategie oplevert, tot diepgravende zesdaagse sessies met vervolg-kwartaalbijeenkomsten.
Maak kennis met Ingeborg Lübbers.
Benieuwd wat Ingeborg voor jouw project kan betekenen? Vertel ons meer en we nemen binnen 24 uur contact op voor het plannen van een kennismaking!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Form handle message

Bekijk ook deze professionals

Onze opdrachtgevers:

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815