Luuk Janssen
Positioning & Messaging Expert
Hi, ik ben Luuk

Luuk Janssen | Positioning & Messaging Expert

Ex-topsporter Luuk helpt founders bij het positioneren van hun bedrijf en product. Positionering vormt voor Luuk het fundament van ieder bedrijf. "Bepaal zorgvuldig jouw onderscheidende positie in de markt zodat je weet hoe je opvalt in een zee van concurrenten." Positionering is voor Luuk de strategische basis onder alle marketingtactieken. "Als het op marketing aan komt, kun je jezelf volledig verliezen in zaken die er totaal niet toe doen." Zijn credo luidt dan ook: "Cut the crap! Verwijder de bull shit!"

Samen Slimmer

Libero

Luuk heeft een topsportverleden. Hij volgde de jeugdopleidingen van de voetbalclubs Willem II en RBC. "Ik was nooit een toptalent. Toch sloeg ik me altijd door de selectierondes heen. Ik was super gemotiveerd, maar moest erkennen dat ik niet goed genoeg was voor de absolute top." Wanneer besefte hij dat? Lachend: "Terwijl libero mijn favoriete positie was, belandde ik steevast op de rechtsback positie." De rol van libero past hem ook in zijn werk: een veelzijdige centrale speler die op de juiste plek staat, stuurt, aanvalt, het overzicht behoudt en anderen beter laat spelen. Voetbal is nog steeds zijn grote passie. Echter, "Met twee kleine kids ben ik al blij als ik af en toe een rondje kan fietsen. Ik heb een seizoenkaart voor Ajax, maar zelf ballen blijft het mooiste. Als ik een bal zie moet ik er tegenaan schoppen!"

Onderscheidend zijn en focus

Luuk heeft Business Economics en Sports Management gestudeerd en werkt parttime als docent voor de opleiding Master Sport en Beweeginnovatie op Papendal. Boven alles is hij ondernemer. Bij tientallen start-ups is hij betrokken. Zijn topsportmentaliteit komt daarbij goed van pas: niet opgeven, leergierig en onderscheidend zijn, snel groeien en ontwikkelen. "Wil je tractie in de markt creΓ«ren dan moet je uniek zijn. Ik help bedrijven bij het ontdekken van de onderscheidende waarde van hun producten en diensten."

In 5 stappen naar glasheldere positionering

De kennis en ervaring van Luuk komen samen in de door hem ontwikkelde methode In vijf stappen naar glasheldere positionering. Het 'missende puzzelstukje voor bedrijven van vandaag' noemt Luuk zijn methode. "Door scherp te positioneren laat je zien waarom jouw product of dienst beter is dan de alternatieven van de concurrent. Je maakt duidelijk dat jouw product de oplossing is voor een dringend probleem van een specifieke groep mensen. Samen met de klant ga ik in vijf stappen op zoek naar die ene relevante, onderscheidende focus: een specifieke combinatie van doelgroep, probleem en oplossing. Is de unieke waarde eenmaal bepaald, dan verbeter je de focus in je bedrijf, overtuig je de klant gemakkelijker en stijgen de sales."

"Wanneer we de focus hebben bepaald, schrijf ik een positionerings-story voor de klant. Die weet dan: dit ben ik en dit is precies wat ik nodig heb! Met dat verhaal gaat hij vervolgens aan de slag. Hij implementeert het in zijn bedrijf. Het verhaal vormt tevens de basis voor zijn branding, sales en content. Maar het begint dus bij de basis: bepaal voordat je naar buiten treedt goed wie je bent, wie jouw best-fit klanten zijn, welke alternatieven worden geboden, wat jou onderscheidt en waar deze waarde het beste tot zijn recht komt. Om de woorden van een bekende, voetballende filosoof te gebruiken: Dat is logisch!"
Maak kennis met Luuk Janssen.
Benieuwd wat Luuk voor jouw project kan betekenen? Vertel ons meer en we nemen binnen 24 uur contact op voor het plannen van een kennismaking!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Form handle message
βœ–

Bekijk ook deze professionals

Onze opdrachtgevers:

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815