Maurice Bakker
Business analist & Functioneel consultant
Hi, ik ben Maurice

Maurice Bakker | Business analist & Functioneel consultant

Wanneer Maurice over zijn werk praat beginnen zijn ogen te fonkelen. Deze Business Analist en IT consultant heeft hart voor de zaak, dat voel je. Hij heeft uitgebreide kennis van Microsoft 365 en Dynamics en brengt met zijn oplossingen proces en product nader tot elkaar. Naast consultant is Maurice ontwerper, muzikant en eilandman. We spraken met hem over zijn werk, liefde voor muziek en de vele andere mooie dingen in het leven.

Samen Slimmer

De puzzel oplossen

‘’Ik ben geen developer, maar ik wil altijd genoeg weten om het zélf op te kunnen lossen. Ik zit aan de functionele kant en aan de organisatiekant, maar ik vind het belangrijk om genoeg te weten van de techniek zodat ik zelf ook goede oplossingen kan bepalen. Ik heb Industrieel Ontwerpen gestudeerd in Delft en ondanks dat ik de laatste 20 jaar in de IT zit herken ik nog wel dat creatieve component. Ik ben nog steeds aan het ontwerpen! Het leuke van ontwerpen is de puzzel: oplossingen vinden voor hele complexe vraagstukken met een beperkte oplossingsruimte. Het zit misschien in het bloed want mijn dochter gaat nu ook een beetje mijn richting op. Dat vind ik heel leuk! Bij haar stageplek is ze bezig met User Interface Development. Ik ben apetrots en vind het leuk dat zij ziet dat dit zo leuk is!’’

Skip the DJ

Ik speel toetsen in een semi-professionele coverband. We heten Skip the DJ en zijn aangesloten bij een boekingsbureau in Rotterdam. We spelen op feesten, bruiloften en bedrijfsfeesten. Wij zeggen altijd ‘laat die DJ maar lekker thuis met z’n standaard plaatjes’. Je ziet gewoon wat het met het publiek doet als er een leuke band is. Het begint stijf en tegen het einde gaan ze stuiterend door de zaal en worden we honderd keer bedankt wanneer we weg gaan. Dat is heel erg leuk, een luxepositie! Ik ben fan van Steely Dan. ;Reeling in the Years’, dat is wat ik opzet als ik zelf muziek luister! Tijdloos, zoals ze dat alleen aan het begin van de jaren ‘70 konden maken... ;-) Als muzikant ben ik zelf vooral van de akkoorden. De akkoorden zijn de meer conceptuele zaken, de structuur van het nummer, en die moet goed zijn. Daarin zie ik wel overeenkomsten met m’n werk: concepten vind ik het leukste. De detaillering pakken we op met het hele team!

Eilandman

‘’Ik ben Texelaar van geboorte. Sinds kort hebben we daar nu ook een vakantiehuisje en sindsdien ben ik half-texelaar. M’n ouders wonen er ook nog en ik heb er vrienden en familie. Over tien à vijftien jaar willen we er permanent gaan wonen. We voelen meer binding met het eiland dan met de Randstad. Wat het is weet ik niet, maar op Texel kan ik veel beter ontspannen dan hier op het vasteland. Ook wanneer ik niet op het strand zit of door de duinen loop. Op Texel zeggen we ‘De Overkant’. Daarmee bedoelen we de rest van de wereld. Daarnaast gaan we al jaren naar Corsica op vakantie. Ook een eiland! Je hebt er riviertjes, watervalletjes en bergen van 2500 meter hoogte die hemelsbreed slechts 30 kilometer bij het strand vandaan liggen. Je hebt er leuke slingerweggetjes en prachtige ongerepte rotskusten en mooie baaitjes: je kunt er gewoon lekker je gang gaan. Ik kan het niet hardmaken, maar het geeft me gewoon een gesloten gevoel als ik te ver bij de zee vandaan ben…’’
Maak kennis met Maurice Bakker.
Benieuwd wat Maurice voor jouw project kan betekenen? Vertel ons meer en we nemen binnen 24 uur contact op voor het plannen van een kennismaking!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Form handle message

Bekijk ook deze professionals

Onze opdrachtgevers:

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815