Edwin Best
CRM & Cx Consultant
Hi, ik ben Edwin

Edwin Best | CRM & Cx Consultant

Wereldreiziger Edwin Best is een gepassioneerd specialist in Customer Relationship Management (CRM) en Customer Experience (Cx). Hij helpt bedrijven bij hun transformatie naar succesvol, klantgericht ondernemen. Samen met de klant zoekt hij naar de beste combinatie van leiderschap, klantbeleving en techniek. Dat hij daar een kei in is bewijst de prestigieuze award die hij kreeg uitgereikt in Dubai tijdens de Gulf Customer Experience Awards 2023. Klantgericht ondernemen? Edwin wijst je de weg!

Samen Slimmer

Groeien en bloeien

Met Edwin haal je een schat aan sales- en marketingervaring in huis. Die ervaring heeft hij opgedaan bij diverse internationale bedrijven en als zelfstandige. Sinds 2009 werkt Edwin voor zichzelf. Klantgericht ondernemen is zijn specialiteit. Edwin: "Wil je dat jouw bedrijf groeit en bloeit en dat de klant zich als jouw ambassadeur gedraagt? Kies dan voor een integrale CRM- en Cx-strategie. Door techniek en klantbeleving te verbinden creëer je een sterke basis voor onderscheidend en succesvol klantgericht ondernemen." Volgens Edwin vraagt zo’n strategie om maatwerk en verschilt zij per bedrijf. "Dat geldt ook voor de keuze voor een bepaalde techniek. Die is afhankelijk van de omstandigheden. En vergeet niet; CRM is een hulpmiddel, geen doel op zich. Voor elk bedrijf bestaat een specifieke, beste oplossing." Daarom werkt Edwin onafhankelijk. Per geval kiest hij samen met de klant de techniek die het beste bij het bedrijf past.

De sleutel tot succes

Klantgericht ondernemen gaat niet alleen over techniek en strategie. De cultuur in de organisatie is net zo belangrijk. "De houding van het management en de medewerkers is van grote invloed op de beleving van de klant. De binnenkant van het bedrijf bepaalt de buitenkant! Samenwerking is cruciaal. Betrokken medewerkers zorgen voor betrokken klanten." Daarom begint Edwin zijn opdrachten steevast met gesprekken met het management, de klanten en/of medewerkers. Hij probeert de vraag achter de vraag bloot te leggen. "Pas dan kun je gaan werken aan een nieuwe strategie." De invoering van die strategie en een nieuw CRM-systeem vormt meestal het begin van een nieuwe manier van (samen)werken. "En dat vraagt om draagvlak. Ik help bij het vormgeven van het daarvoor benodigde leiderschap. Aandacht voor de medewerker is daarbij essentieel. Als iedereen samen vooruitgaat, komt het succes vanzelf."

Worldwide headquarters

Edwin werkt vanuit zijn woning aan het Merwedekanaal te Vreeswijk. Een prachtig tuinhuis vormt de spil van een mondiaal klantennetwerk. ‘Welkom in de worldwide head quarters van edwinbest.nl’, grapt Edwin. ‘Goede koffie, weinig reistijd en nooit files!’ Laat reizen nu net geen probleem zijn voor hem. "Reizen is leven! Het verrijkt je in alle opzichten. Ik werk dan ook graag in het buitenland." Edwins’ favoriete bestemming: Dubai. "Het is geweldig om daar te zijn en te kunnen samenwerken met Cx-collega's uit het Midden-Oosten. De mix van Arabische en Westerse culturen spreekt mij enorm aan. Dat geldt ook voor de torenhoge ambities in de regio, die ook nog eens worden waargemaakt. "Geen gepolder, maar actie!" Edwin is op diverse vlakken actief in het Midden-Oosten. Dat hij een prijs heeft gekregen voor zijn inzet voor Cx in deze regio ziet hij als een grote blijk van waardering. Edwin neemt zijn vrouw en kinderen in de komende jaren mee naar Dubai. "Kunnen ook zij eindelijk zien hoe mooi het er is! En waarom ik er zo graag ben!"

Maak kennis met Edwin Best.
Benieuwd wat Edwin voor jouw project kan betekenen? Vertel ons meer en we nemen binnen 24 uur contact op voor het plannen van een kennismaking!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Form handle message

Bekijk ook deze professionals

Onze opdrachtgevers:

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815