August 29, 2022

Hokkai Suisan

Een toekomstbestendige droom

Toen Marinus Noordenbos meer dan 25 jaar geleden Hokkai Suisan oprichtte had hij een duidelijke missie: consumenten in Europa in contact brengen met de Japanse eetcultuur. Anno 2021 levert hij vanuit IJmuiden vers ingevroren Japanse producten aan meer dan 8000 Japanse expat gezinnen in Europa. Het is zijn droom om in zoveel mogelijk huishoudens de diepvrieslades te vullen met producten van Hokkai Suisan.

Met het oog op deze droom en een toekomstbestendige organisatie legde hij aan Proposo de volgende vraag voor: Ik wil op tijd uitleveren aan mijn klanten, die door heel Europa verspreid zitten, zonder backorder, en zonder verstoringen in het systeem. Kan Proposo verslag op één A4 uitbrengen en tegelijkertijd het vraagstuk oplossen? Deze vraag paste goed bij onze pragmatische werkwijze. Bij Proposo willen we niet alleen benoemen waar de knelpunten liggen, maar zaken die direct en eenvoudig op te lossen zijn ook meteen aanpakken. Bij ons geen lijvige rapporten of lange roadmaps, maar juist een compacte inventarisatie en directe uitvoer van verbeteringen.

Zo hebben we tijdens de inventarisatie voor Hokkai Suisan direct een verbeterslag geïmplementeerd voor het voorraadbeheersysteem. De voorraad werd geteld in het vrieshuis, waar de temperatuur 30 graden onder nul is. We kwamen erachter dat niemand het in die temperatuur langer dan enkele minuten volhoudt om de voorraad te tellen. Daarnaast werkte de Wifi niet naar behoren bij min 30 graden Celsius. De oplossing lag verrassend eenvoudig in het aanpassen het voorraad beheersproces. De aanname van de ondernemer - aanschaf van extra Wifi-capaciteit in het vrieshuis - bleek niet nodig! Zo simpel kan het soms zijn.

Marinus Noordenbos: "Als ondernemer heb je niets aan generieke oplossingen. Proposo snapt dat!"

De route naar intern ownership

Na de inventarisatiefase volg de implementatie. Als eerste gingen we in samenspraak met de ondernemer over tot prioritering. Samen met Marinus hebben we bepaald wat hij op korte termijn direct met zijn eigen team kon realiseren, wat er op de lange termijn geplaatst moet worden en waar eventuele externe expertise vereist was. Vooral het toekomstbestendig maken van een organisatie gaat vaak beter met externe hulp. De outsiders perspective blijkt bij dit soort kwesties enorm waardevol! Door kritische vragen te stellen dagen we ondernemers uit om met een andere bril naar hun bedrijf te kijken.

Samen met Marinus hebben we een van zijn eigen medewerkers eindverantwoordelijk gemaakt om met de leverancier de systeemverstoringen aan te pakken. Deze medewerker heeft de verbeterpunten direct met de leverancier opgenomen en ervoor gezorgd dat ze geheel volgens de wens van Hokkai Suisan opgelost werden. Onze tussenkomst was hierin niet nodig en bovendien ook helemaal niet onze wens. Wij willen korte termijn veranderingen in processen en het eigenaarschap daarvan juist intern waarborgen. We hebben de directe vraag van de ondernemer dus niet opgelost, maar Hokkai Suisan de handvaten gegeven waarmee ze dat zelf konden doen!

Hokkai Suisan

Het realiseren van toekomstbestendige groei

Uiteraard waren er ook lange termijn verbeterpunten. Wanneer we spreken over dit soort verbeterpunten kijken we meestal naar het herinrichten van processen. Processen zijn in onze visie leidend. Technologie is bijna altijd secundair! In de praktijk betekent dit dat we nadenken over manieren om bepaalde werkwijzen slimmer aan te pakken zodat organisaties toekomstbestendig worden en zodoende groei te realiseren. Voor een ondernemer betekent dat ‘het oude’ loslaten om ‘het nieuwe’ in gang te zetten. Dit is een spannend proces dat tijd en aandacht vereist. Niet alleen om de juiste beslissingen te nemen, maar ook om er grip op te houden.

Sluitstuk van het project met Hokkai Suisan was het inrichten van de Material Requirements Planning (MRP) module in zijn Exact Online omgeving, met als doel het aantal adhoc handelingen terug te brengen en een meer herhalend inkoop- en productieproces te creëren. Dit draagt bij aan rust en overzicht in de organisatie en aan klanten die nog meer verzekerd van de beste vers ingevroren producten.

Proposo x Hokkai Suisan in hoofdlijnen:

  • Rapport op één A4
  • Directe uitvoer van verbeteringen
  • Eerst proces optimaliseren en pas daarna de techniek
  • Intern ownership creëren.
  • Randvoorwaarden voor toekomstbestendige groei optuigen

Samen slimmer

Onze aanpak heeft ertoe geleid dat Hokkai Suisan de regie heeft terug gekregen over haar eigen kernproces. Daarmee zijn zij niet langer volledig afhankelijk van de verschillende leveranciers, en hebben ze de teugels van hun toekomst zelf in handen.

Wil jij ook de regie nemen over de toekomst van je bedrijf?

Of wil je gewoon eens praten over een vraagstuk en ben je benieuwd hoe wij die bekijken? Mail ons op dennis@proposo.com of bel naar 06 26 38 48 15. Samen zijn we slimmer, dus we denken graag met je mee!

Wil jij ook de regie nemen over de toekomst van je bedrijf?

Curabitur mi risus, posuere quis justo a, interdum suscipit elit. Etiam nec felis sollicitudin, imperdiet turpis vel, aliquam sem. Aliquam eget iaculis metus. Duis ac nisi pulvinar, efficitur sapien fringilla, viverra quam.

Samen Slimmer

Wil je meer weten over Proposo of ben je benieuwd hoe wij ondernemers helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Mail ons of bel ons via 06 - 26 384 815